Van idee tot prachtige artprint!

Wil je ook graag iets origineel, maar toch betaalbaar aan jouw muur?  Heb je genoeg van die en masse geproduceerde prints die overal opduiken?  Dan hebben wij voor jou precies wat je zoekt. Maar wat maakt onze prints nu zo uniek?

Alles begint bij een leuk idee

Wat is er nu zo anders aan de prints die je bij RT Factory koopt?  In wat verschillen onze prints van de prints uit de grootwarenhuizen en meubelwinkels? 

Onze prints zijn steeds een bewerking van een origineel kunstwerk, en ze worden door de kunstenaar zelf ook bewerkt.  Met een duidelijke visie op wat het eindresultaat moet worden, en met respect voor het originele werk.  Onze prints worden dus niet op automatische piloot gecreëerd, maar met de meeste zorg gemaakt tot wat ze zijn.

 

Waarop zijn deze prints gebaseerd?

Voor het tot stand brengen van deze prints wordt dus vertrokken vanuit een origineel kunstwerk.  Dit kunnen schilderijen zijn (fragmenten ook), originele tekeningen of eigen fotografie.  In dat opzicht zijn de beelden die gebruikt worden reeds exclusief en origineel.  De beelden worden op een digitale wijze bewerkt en opnieuw ingekleurd.  Soms worden verschillende beelden samengevoegd, na schaling naar het juiste formaat.  Zo ontstaat dat weer een nieuw, uniek beeld.  Voorbeeld zie je hieronder:

Dit zijn de 2 originele werken die door de kunstenaar werden verenigd in één print:

 

De twee bovenstaande afbeelding stellen 2 originele tekeningen voor.  Zoals je kan zien betreft het hier 2 zwart-wit potloodtekeningen.  De tekeningen stellen een mannenromp voor en een portret.  Deze werden op juiste schaal samengevoegd op digitale manier en nadien gezamelijk ingekleurd, waardoor deze nu een soort mysterieus ogend portret vormen.

 

Het resultaat werd dan ook gekeurd en goed bevonden en is terug te vinden op de website van RT Factory:

https://www.rt-factory.com/print-9/

 

Fotografie als basis

Ook fotografie kan dienen als basis.  Hiervoor worden dan uiteraard enkel afbeeldingen gebruikt, gemaakt in de studio van RT Factory.  Zoals bijvoorbeeld de eerste foto hieronder.  Deze diende als basis voor de artprint op de tweede foto.

Hoe exclusief zijn deze kunstwerken?

Alleen al door de manier waarop deze werken tot stand komen, en het gebruik van originele kunstwerken, door de kunstenaar zelf bewerkt, hebben deze werken een uniek karakter.  Dat wordt nog versterkt door het feit dat wij deze werken als het ware als een litho gaan beschouwen en ze bijgevolg in beperkte oplage gaan uitgeven.  Elke print wordt genummerd en gesigneerd door de kunstenaar en wordt op een maximale oplage per afmeting van 50 stuks geprint.  Prints met de duidelijke vermelding 'limited edition' worden slechts op 12 exemplaren gemaakt.  Altijd een uniek kunstwerkje in huis dus, en dit tegen een zeer betaalbare prijs.

Hoe kies ik het juiste kunstwerk?

De bepaling wat 'het juiste kunstwerk' is, is niet zo eenvoudig.  Veel hangt af van verschillende factoren.  Indien het om een louter decoratieve keuze gaat, kan je jou gemakkelijk laten assisteren door een kenner, of door de kunstenaar zelf.  Kunst maakt emoties los, en is dus veelal een zaak van persoonlijke aard.  Wat is de band met het kunstwerk?  Is er een sterke connectie, door het gebruik van kleuren, vormen of door het verhaal achter het kunstwerk?  Spreekt de titel je aan, of brengt deze emoties en herinneringen tot leven? Dat zijn zaken die je zelf moet bepalen, maar die meestal direct duidelijk zijn.

Past het werk binnen het interieur?  Dat is dan weer een vraag van esthetische aard, en daar helpen wij graag mee.  Bij twijfel, kunnen we in overleg een 'pasbeurt' regelen, waarbij verschillende werken bij jou thuis worden gepresenteerd.  Dit is de beste manier om de juiste keuze te maken op decoratief vlak.

Hoe ga ik concreet te werk?

De eerste stap is het maken van een keuze, of toch al een brede selectie.  Dat kan natuurlijk via de website  of via een private viewing in Wondelgem.  Ben je meteen zeker van jouw keuze dan worden verdere afspraken gemaakt voor de levering van het kunstwerk, of kan je het meenemen indien dit uit stock direct leverbaar is.  Bij twijfel bepalen wij de grove selectie en wordt er een afspraak gemaakt voor een persoonlijke pasbeurt bij jou thuis.  Nadat je de definitieve beslissing hebt genomen worden alle verdere afspraken gemaakt. 

Wij houden van een persoonlijke aanpak, om zo elke klant tevreden te stellen.  Dat wij daar behoorlijk in slagen zien wij aan de vele positieve reacties die wij van hen krijgen. 

 

Hoe je het ook wil aanpakken, de eerste stap is contact opnemen met ons

 

Bekijk hier de volledige prijslijst

Download
prijslijst prints.pdf
Adobe Acrobat document 430.4 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0